- Historia -

OM OSS

Teater & Dramaskolan startades 1991 av Magdalena T. Granholm, som är auktoriserad dramapedagog, utbildad vid Stockholms Universitet.

Skolan startades efter att Magdalena under en period arbetat i förskolor med miniteaterlek och märkt ett stort behov av detta. Hon märkte även att det inte fanns någon liknande verksamhet på annat håll, som riktade sig till små barn. Det var även ont om verksamheter som riktade sig till barn och ungdomar som ville spela teater men inte hade föreställningen som mål, utan processen.

Sedan 1986 har hon arbetat med främst barn och ungdomar men också med vuxna, och verksamheten har förstärkts med flera nya pedagoger. Skolan har och har haft flera stora projekt i samarbete med bl.a. Rädda Barnen, samt arbete på asylboenden. Teater & Dramaskolans verksamhet omfattar även barnteater och informationsspel på skolor. Just nu spelas ett spel om sopsortering för miljökontoret i Stockholm.

Verksamheten är temainriktad och åldersindelad. Just nu går över 200 elever mellan 2 och 16 år i 22 olika grupper på Teater & Dramaskolan i Stockholm. Magdalenas mål med skolan är att ge barnen inspiration, tid

och utrymme, möjlighet att utveckla kreativitet, uppmärksamhet och eget skapande.

"Vi ville starta en verksamhet som byggde på barnens egna tankar och idéer, som tog tillvara på den fantasi som finns hos alla men även förmedla känslomässig och intellektuell kunskap. Låta barnen få tid att bli sedda och hörda, träna sin inlevelseförmåga."
- Magdalena Granholm

VI SOM JOBBAR

Magdalena Granholm

Grundare

Dramapedagog

Emma
Gustavsson

Dramapedagog

Clown

Rosie Häggmark

Teater,sång

& danspedagog

Isacc
Kamran

Teaterpedagog

Skådespelare

Regissör

KONTAKTA OSS

Har du frågor eller vill boka in en kurs, fortbildning eller ett barnkalas?

Använd kontaktformuläret eller ring oss!

Bjurholmsgatan 15, Södermalm

drama@telia.com  070 - 773 75 07